Nis

Okul Rehberlik Servisimiz 4. sınıftan 5. sınıfa geçecek olan öğrenci velilerimize yönelik bilgilendirme toplantısı yaptı. Bu faydalı ve bir o kadar ihtiyaç olan çalışma için Rehberlik Servisimize, katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz. Bütün öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca sağlık ve başarı dileriz.

Nis

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından organize edilen Tiyatro Yarışmasına katılan okulumuz  üçüncü olarak bizlere keyifli ve sanat dolu anlar yaşattı. Başta Yasin TORAK hocamız olmak üzere çalışmaya katkı sunan ve çalışmada yer alan bütün öğretmen,öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ayrıca en iyi kız öğrenci kategorisinde dereceye giren Havva BAYNAL adlı öğrencimizi de bir kez daha tebrik ederiz. Bütün öğrencilerimize sanatla iç içe bir hayat dileriz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayında Anlat Bakalım Etkinliği, Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma ve Atasözü/Deyim Resimleme Etkinlikleri yapıldı.

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında Ocak ayı etkinliğimiz Dede Korkut Hikayeleri'ydi. Öğrencilerimiz Dede Korkut Hikayeleri'ni okudular ve bu hikâyelerden hareketle yeni bir hikâye yazdılar. Aynı zamanda Dede Korkut Hikayelerini canlandırarak küçük tiyatro çalışması yaptılar ve son olarak da  Dede Korkut Okumaları adı altında okul panomuzu oluşturduk.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapdamında aralık ayı içerisinde şiir okumaları,kelime bulmaca ve afiş çalışmaları yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu kapsamıonda okulumuz öğrencilerinin oynadığı Geleneksel Çocuk Oyunlarımız;

Yerden Yüksek,Arapsaçı,Bülbül Kafeste,Aç Kapıyı Bezirgan Başı,7 Kiremit

3/F Sınıfı öğrencilerimiz Bingöl Üniversitesi Kütüphanesini  sınıf öğretmenimiz Özlem Karasungur Kılıçgedik rehberleiğinde ziyaret ettiler. Ev sahipliği için Bingöl Üniversitesine ve bu süreçte öğretmenimizin yanında olan bütün velilerimize teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Okul 'Kitap Panomuz'u hazırladık.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa ÖZEL, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcılarımız Abdulhaluk ÇAKAN ve Yusuf TOKUŞ okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimiz ile bir araya geldiler.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimiz tarafından 'Bilen Oturur' etkinliği yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi hayata intikalinin 85. yıl dönümünde milletçe şükranla ve rahmetle anıyoruz.

İlimizde yürütülen Bilim Yolculuğu projesi kapsamında öğrencilerimiz Güzel Sanatlar Lisemizi ziyaret etti.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

May

Steam ile Yaratıcı Çözümler eTwinning Projemiz 1 Azeri 9 Türk ortakla yürütülen bir projedir. Okulumuzdan Güneş KIRDEMİR  hocamız projenin yürütülmesine katkı sunmaktadır. Proje tabanlı öğrenme esasına dayalı olan STEAM yaklaşımı ile karşılaştıkları problemlerle başa çıkarken farklı düşünme, çözüm arama, yaratıcılık, inovasyon ve sosyal becerilerini geliştirmeyi ayrıca öğrendiklerini kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Günlük yaşamdan belirleyeceğimiz problem durumlarını farklı disiplinlerin kazanımlarını kullanarak çözmelerini, süreç sonunda da özgün ürünler tasarlamalarını bekliyoruz.

With the STEAM approach, which is based on project-based learning, we aim to develop different thinking, solution-seeking, creativity, innovation and social skills while coping with the problems they encounter, and also to make what they have learned usable. We expect them to solve the problem situations that we will determine from daily life by using the achievements of different disciplines, and to design original products at the end of the process.

Nis

3-A sınıfımız ve 3-G sınıfımız Hayat Bilgisi dersi, yerel ve genel yönetimler konusu kapsamında öğrencilerimiz ilimiz belediyesini ziyaret edip sorularını sordular. Çok keyifli geçen, öğrencilerimizin ülke ve şehir yönetimlerine dair zihinlerinde fikir oluşturan bu gezilerimizde bizlere yoğun programları arasında zaman ayıran  yöneticilerimize çok teşekkür ederiz. Bu programı düzenleyen Ekrem GÜLSER ve Aybüke AKINCI öğretmenlerimize de emekleri için ayrıca teşekkür ederiz.