Ekm

Okullar Hayat Olsun Projesi Kapsamında öğrencilerimiz Tenis sporu ile tanışarak hem sosyal hem de bedensel yönden  kendilerini geliştiriyorlar. Destek veren öğretmen ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Uluslararası düzeyde uygulanan Hikayeci Oyunlar E Twinning Projesi öğretmenimiz Güneş KIRDEMİR kuruculuğunda 10 Türk, 1 Azeri öğretmen ile başlamıştır. Hikayeci Oyunlar E Twinning Projesi ile öğrencilerin geçmişte oynanan oyunları hem öğrenmesi hem de günümüzde oynanan oyunlarla bağlantı kurarak öğrenmesi sağlanmması hedeflenmektedir.

Projemiz sayesinde öğrencilerimiz farklı ülke,il ve sınıflardaki akranları ile etkileşimli olarak yaptıkları etkinliklerin; daha kalıcı  bir öğrenme sağlanması  ve öz güvenlerinin gelişmesi, sosyalleşmelerinde olumlu etkiler yaratması hedeflenmektedir.

Nis

Okulumuz Öğretmeni Güneş KIRDEMİR'in kurucusu olduğu Küçük Adımlar Büyük İşler E Twinning Projesi 10 Türk 1 Rumen öğretmen tarafından başlamıştır. Projemiz sorumluluk duygusu geliştirme ile alakalı çocukalrımıoza katkı sunmaktadır.Sorumluluk sahibi kişi kendine ve başklarına karşı saygılıdır. Üsütüne düşen görevi yerine getirir. Öz değerlerinin bilincindedir. Dygu,düşünce ve davranışlarından yalnız kendini sorumlu tutar.

Proje sonunda aşağıdaki kazanımları çocuklarımıza edindirmeyi planlıyoruz:

1. Öğrencilerin sorumluluk duygularının gelişimeisni sağlamak.

2. Öğrencinin öz güvenini geliştirmek.

3. Öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirmek.

4. Web 2.0 Araçlarını eğitimde kullanmak.

5.Proje sonucunda 21. yy becerilerini kullanabilen öğrencileri yetiştirmek.

Mrt

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü katkılarıyla okulumuz öğrencileri 'Orman Haftası' ve 'Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü' münasebetiyle 'Orman Vatandır' adlı sinema filmini izlediler. Katkılarından ötürü Bingöl Orman İşletme Müdürlüğümüze ve emek veren öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftasında okulumzda ;

Tatbikat öncesinde öğrencilerimize öğretmenlerimiz tarafından olası deprem anında nasıl davranacakları konusunda eğitimler verildi. Daha sonra okulda deprem meydana geldiğinde, öğrencilerin ve öğretmenlerin bulundukları noktalarda "çök, kapan, tutun" hareketleri yapmasıyla depremin geçmesi beklendi. Depremin bitmesiyle birlikte öğrenciler ve öğretmenler toplanma alanlarına tahliye oldular.

Paylaşımcı olmak kapsamında:

1-2-B Sınıfımız 'Resmimi Paylaşıyorum' adlı bir çalışma yaparak okulumuz Özel Eğitim Öğrencileri ile paylaştı..

2-3-B sınıfı öğrencilerimiz 'Paylaşmak Güzeldir' adlı bir TV programı hazırladı.

3- Okul Rehberlik Servisimiz tarafından 4-A Sınıfımız ile iş birliği yapılarak okul panosu hazırlandı.

4-2-G Sınıfı öğrencilerimiz 'Kitaplarımı Paylaşıyorum' kampanyası yaparak sınıf kitaplıklarını oluşturdu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu 'Bingöl'de Bilim Yolculuğu' Projesi kapsamında okulumuz dördüncü sınıf öğrencileri ile ilimiz STEM merkezini ziyaret ettik.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın  başlattığı 'Kütüphanesiz Okul Kalmasın' Projesi kapsamıonda okulumuza kazandırılan kütüphanemize emeği geçen bütün paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Çalışkan Olmak Kapsamında

1-2-B Sınıfımız 'Çalışkan Olmak' adlı afiş çalışması yaptı.

2- 'Çalışkanlıkta Yarışan Çocuklar' adlı çalışmamızda en çok kitap okuyan öğrencilerimiz öğretmenlerimiz ile beraber fotoğraf çektiler. .

3- Okul Rehberlik Servisimiz tarafından 2-A Sınıfımız ile iş birliği yapılarak okul panosu hazırlandı.

Okul öncesi öğrencilerimiz lezzet yarışında kıyasıya bir rekabet içinde oldular. Herkesin kazandığı bu lezzetli yarışa katkı sunan öğretmen ve öğrencilerimize daha sonra da Bingöl Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel,Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı Öğrt. Gör. Aziz BÜKEY hocamıza, Öğr. Gör. Tuğba BEYAZKAYA hocamıza, Aşçılı Programı öğrencileri Onur SELÇUK ve Saime BURULAY arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

Bu lezzetli çalışmanın devamlarını dileriz.

Okulumzda Yerli Malı Haftası kutlamalrından görüntüler. Katkı sunan,organize eden,katılım sağlayan bütün paydaşlarımıza teşekkür ederiz.

Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında okulumuz öğrencilerinin dahil olduğu tenis  kursumuz.

Öğrencilerimiz tarafından yoğun ilgi gören kursumuza katkı sunan Bingöl Halk Eğitim Merkezi'ne, kurs hocamıza ve katılım sağlayan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Görgülü Olmak Kapsamında:

Okul Öncesi öğrencilerimize yemek yerken dikkat etmemiz gereken görgü kuralları okul öncesi öğretmenlerimiz tarafından anlatıldı.

1.sınıf öğrencilerimize 'Görgü Kuralları' ile ilgili videolar izletildi.

Okul Rehberlik Servisimiz tarafından 3-G Sınıfımız ile iş birliği yapılarak okul panosu hazırlandı.

Öğretmenler Günü münasebetiyle okulumuzda yapmış olduğumuz çiğ köfte ikramımız. Katılım sağlayan,emek eden bütün öğretmenlerimize teşekkür eder, bir kez daha bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlarız.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY ve Şube Müdürlerimiz okulumuzu ziyaret ederek öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutladılar.